Att ta bort urinlukt ur heltäckningsmatta eller tygmöbler med UF2000

VIKTIGT!!
I förväg kontrollerar du alltid om materialet som skall behandlas kommer att behålla dess färgsäkthet genom att först testa produkten på ett ställe som inte är iögonenfallande.!

För nya urinfläckar:
Använd inte några andra (kemiska) rengöringsmedel eller döljarmedel. Mattrengörare får inte heller användas. Om du ändå planerar att rengöra din heltäckningsmatta med en mattrengörare eller något annat medel så gör det i så fall efter att du har tagit bort urinlukten och urinfläckarna med UF2000.

Först torkar du upp så mycket urin som möjligt med hushållspapper. Tryck inte på urinet med skorna, eftersom urinspår kan lämnas kvar på din heltäckningsmatta eller matta när du går över den. Så använd hushållspappret met händerna. Därefter tvättar du dem väl med tvål. Men bäst är att använda skyddande plasthandskar.

Du använder sprejflaskan för att spruta UF2000 väl på urinfläcken och det underliggande lagret. För att nå bäst resultat med borttagningen av urinlukten och urinfläcken, krävs det att UF2000 sprutas över hela urinfläcken.
Låt fläcken torka normalt sedan.

Efter att du har fått bort urinlukten och / eller urinfläcken, så tar du bort återstoden med hjälp av lite vatten och torka platsen med hushållspapper sedan. Det är viktigt att göra det här eftersom återstoden annars kan dra till sig smuts igen.

Vid gamla, upptorkade urinfläckar:
Det kan hända att långvariga urinfläckar har hunnit skada färgen på din heltäckningsmatta. Dock kan inte ens en fullständig urinborttagning med UF2000 lösa det här längre.
Använd inte några andra kemiska rengöringsmedel eller döljmedel. Mattrengörare får inte heller användas.

Om du ändå planerar att rengöra din heltäckningsmatta med en mattrengörare eller något annat medel så gör det i så fall efter att du har tagit bort urinlukten och urinfläckarna med UF2000.
Du använder sprejflaskan för att spruta UF2000 väl på urinfläcken och det underliggande lagret. För att nå bäst resultat med borttagningen av urinlukten och urinfläcken, krävs det att UF2000 sprutas över hela fläcken. Låt fläcken torka normalt sedan.

Att ta bort väldigt gamla och svåra urinfläckar:
Spruta väldigt mycket UF2000 på fläcken och täck över den med ett plaststycke för att se till att UF2000 kan göra sitt jobb länge.

Håll räkning med att urinlukten i första hand kan bli starkare när du behandlar en gammal urinfläck med UF2000 för första gången. Det här förekommer ofta vid gamla hemska urinfläckar: det här tyder på att urinet löser upp sig lugnt och stiger till ytan.
Ta bort plasten efter några timmar och torka den våta fläcken met en (pappers)duk.
Upprepa eventuellt den ovannämnda behandlingen ett par dagar i rad tills urinfläcken inte är synlig längre, eller tills urinlukten är fullständigt borttagen ( i vissa fall kan tre till fyra behandlingar behövas).

Products related to this article

Related Articles

Obehandlad sten eller betong ser ut som hårt material, men egentligen är det som en hård svamp som absorberar urinet enkelt genom alla de små öppningarna. Det betyder att urinet lätt kan absorberas djupt inne i sten eller betong, vilket försvårar luktborttagningsprocessen. Du följer stegen nedan för att nå bäst resultat. Använd inte några andra (kemiska) rengöringsmedel eller döljmedel! Se till att golvet är riktigt torrt. Om det fortfarande ligger limrester från en heltäckningsmatta p&ar..
Urinfläckar i trägolv eller i lövträgolv är några av de svåraste fläckarna att få bort och framför allt när urinet har fått träet att mörkna. De mörka fläckarna betyder att det har uppstått en anhopning av torkade urinsyror (urinkristaller), men också att urinet redan har angripit träet genom att tränga igenom det. Genom att utföra en behandling ett par gånger, klarar UF2000 av att ta bort urinlukten fullständigt, och anhopningen av torkade saltkristaller kan även ..
UF2000 4Pets - Borttagare av (katt)urinlukt
UF2000 4Pets urinluktbortagare är en stark luktreducerare som effektivt tar bort urinlukten. Där urinlukten är oönskad erbjuder UF2000 en giftfri och effektiv lösning.  UF2000 mot urinlukt täcker inte över lukten av urin utan neutraliserar istället lukten med hjälp av vegetabiliska extrakter. Tillämpningar: kattuppfödare, (hund)kennlar, lukt från urinstänkande hon- och hankatter. Men också mot urinlukt från din hund, dina kaniner, råttor, möss, marsvin och vesslor etc. Att användas..