Att ta bort urinlukt ur trägolv med UF2000

Urinfläckar i trägolv eller i lövträgolv är några av de svåraste fläckarna att få bort och framför allt när urinet har fått träet att mörkna.
De mörka fläckarna betyder att det har uppstått en anhopning av torkade urinsyror (urinkristaller), men också att urinet redan har angripit träet genom att tränga igenom det.

Genom att utföra en behandling ett par gånger, klarar UF2000 av att ta bort urinlukten fullständigt, och anhopningen av torkade saltkristaller kan även till stor del tas bort.
Tyvärr kan vår produkt inte återställa träets skada.
Oftast kan träets skada göras acceptabel igen genom att skura det och sedan ge det en efterbehandling ( med vax eller lack).
Men först måste du ta bort urinfläcken med UF2000 innan du kan skura och slutföra uppgiften med vax eller lack.
Genom att i första hand behandla urinfläcken ett par gånger kommer det bli lättare att eventuellt förbättra den korroderade fläcken därefter.
Den efterföljande bruksanvisningen är för golv där olika urinfläckar är närvarande.
Börja med att spruta UF2000 på urinkällorna.
Sedan sprutar du UF2000 på hela golvet. Täck över det våta golvet med ett plaststycke för att förhindra att UF2000 avdunstar för snabbt. Efter att du har sprutat UF2000 på golvet så blir urinlukten oftast något starkare efter en stund, det här beror på att lukten stiger till ytan. Ta bort plasten efter circa 30 minuter och torka golvet med (pappers)handdukar.

Upprepa behandlingen efter 30 minuter tills all urinlukt är borta. Varje behandling skall förbättra ytans skick, som bevis kommer de mörka fläckarna att få en allt ljusare färg och bli mindre i diameter, tills allt urin är fullständigt borta.

Behandla urinfläckarna separat tills de nästan är borta eller har blivit ljusare, vilket betyder att urinet är borta. Låt trägolvet torka sedan.
Efter den sista behandlingen så rengör du golvet met lite vatten och sedan torkar du golvet.
Genom att använda UF2000 skall urinlukten försvinna och skall de mörka fläckarna förminskas. Sedan skall det bli lättare att få golvet att se nytt ut igen genom att skura det och / eller behandla det med lack eller vax.
Efter användningen av UF2000 är golvet ofta så rent att en efterbehandling inte är nödvändig.

Products related to this article

Related Articles

Obehandlad sten eller betong ser ut som hårt material, men egentligen är det som en hård svamp som absorberar urinet enkelt genom alla de små öppningarna. Det betyder att urinet lätt kan absorberas djupt inne i sten eller betong, vilket försvårar luktborttagningsprocessen. Du följer stegen nedan för att nå bäst resultat. Använd inte några andra (kemiska) rengöringsmedel eller döljmedel! Se till att golvet är riktigt torrt. Om det fortfarande ligger limrester från en heltäckningsmatta p&ar..
VIKTIGT!! I förväg kontrollerar du alltid om materialet som skall behandlas kommer att behålla dess färgsäkthet genom att först testa produkten på ett ställe som inte är iögonenfallande.! För nya urinfläckar: Använd inte några andra (kemiska) rengöringsmedel eller döljarmedel. Mattrengörare får inte heller användas. Om du ändå planerar att rengöra din heltäckningsmatta med en mattrengörare eller något annat medel så gör det i så fall efter att..
UF2000 4Pets - Borttagare av (katt)urinlukt
UF2000 4Pets urinluktbortagare är en stark luktreducerare som effektivt tar bort urinlukten. Där urinlukten är oönskad erbjuder UF2000 en giftfri och effektiv lösning.  UF2000 mot urinlukt täcker inte över lukten av urin utan neutraliserar istället lukten med hjälp av vegetabiliska extrakter. Tillämpningar: kattuppfödare, (hund)kennlar, lukt från urinstänkande hon- och hankatter. Men också mot urinlukt från din hund, dina kaniner, råttor, möss, marsvin och vesslor etc. Att användas..